top of page

PRAG


ICT U OBRAZOVANJU

Krajem travnja na planiranu mobilnost u glavni grad Češke krenula je djelatnica škole profesorica kemije i biologije Dražana Ćudina.

Mobilnost je trajala pet dana. Započela je 25.4. i završila 29.4.2016. godine. Sudjelovale su kolegice i kolege iz različitih zemalja: Španjolske, Grčke, Latvije, Estonije i naravno iz Hrvatske. Predavanja su se odvijala svakodnevno od 9.30 do 16.30 sati, time da su od 9.30 do 13 sati bila organizirana predavanja u prostorijama Centra. Od 13 do 14 bila je pauza za ručak, nakon toga od 14 do 16.30 razgledavali smo znamenitosti grada ili odlazili u posjet češkoj osnovnoj školi.

Meni osobno, izuzetno se svidjelo što tečaj nije bio usko organiziran za jednu skupinu učitelja.

Tako da su na tečaju sudjelovali učitelji engleskog jezika, matematike, tjelesno zdravstvene kulture, nuklearne medicine, odgajateljice u vrtiću, ravnatelj osnovne škole…

Željela bih istaknuti da smo svi sudionici slobodno vrijeme provodili skupa.

Na tim slobodnim druženjima saznala sam mnogo o kulturi, običajima, funkcioniranju školskog sustava… u drugim zemljama. Rezultat toga su nova predivna prijateljstva. S nekim od polaznika već sam dogovorila daljnju suradnju vezano uz nastavu“, podijelila je učiteljica Dražana s nama svoje zadovoljstvo.

Program stručnog usavršavanja odvijao se na engleskom jeziku. Bio je raznolik, ali ne pretežak tako da su ga bez poteškoća mogli pratiti svi sudionici. Cilj stručnog usavršavanja bilo je upoznavanje s mogućnošću korištenja novih tehnologija (mobitela, interneta, pametne ploče) u nastavi.

Zadnjeg dana predavanja svi sudionici prezentirali su svoju web stranicu ili kviz koji su izradili na tečaju. Učiteljica Dražana je pripremila i prezentirala kviz na engleskom jeziku vezan za biologiju.

Učiteljica Dražana poručuje svima: "Korist ovakvog tipa učenja višestruka je. Nestali su svi moji strahovi da se neću snaći na tečaju zbog jezične barijere."

Zadnju večer boravka u Pragu svi polaznici tečaja proveli su skupa. Na tom zadnjem druženju izmijenili su dojmove s tečaja. Zaključak svih sudionika je bio da će se i u buduće javljati na projekte Erasmus+. Učiteljica Dražana je rekla: "Ja ću se i ubuduće prijavljivati, a nadam se i vi!"

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page